Tag: του

Ο Giovanni Mercuri, στο εστιατόριό του, Ceibo Sapori, στη Ρώμη, μας έφτιαξε μια πολύ νόστιμη εκδοχή του ιταλικής καταγωγής πιάτου, που είναι πολύ αγαπημένο στην Αργεντινή, με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα.

Η panzanella γεννήθηκε από την ανάγκη αξιοποίησης του μπαγιάτικου ψωμιού, που το μούσκευαν σε ξίδι και νερό και κατόπιν στα νόστιμα ζουμάκια των θερινών λαχανικών.

Μια μικρή γεύση από το τεύχος Ιουνίου του Γαστρονόμου με αφιέρωμα στην πολυσυλλεκτική σαλονικιώτικη κουζίνα όπως τη μαγειρεύουν στα σπίτια τους οι Θεσσαλονικείς!

Αιτία η αναπαραγωγή σατιρικής μονταρισμένης φωτογραφίας του HlioupoliTimes, η οποία απεικόνιζε τον Σ.Ψυρρόπουλο τυλιγμένο με χαρτί υγείας. Η φωτογραφία αυτή αναρτήθηκε στην σελίδα του HlioupoliTimes στο facebook με αφορμή την έλλειψη χαρτιού υγείας από τα κτίρια του Δήμου Ηλιούπολης.

Μόνο κουβερτούρα και κεράσια έχει αυτό το γλυκό, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Είναι σοκολατένιο, είναι φρουτένιο, είναι και ελαφρύ.

Πρόεδρος της Ουρουγουάης από το 2010 έως το 2015 ως επικεφαλής του αριστερού Frente Amplio, ο Μουχίκα γεννήθηκε σε μια ταπεινή οικογένεια και αφιέρωσε τα νιάτα του στην επίθεση κατά του κράτους, του οποίου αργότερα θα γινόταν ηγέτης.

Η coca de recapte είναι η καταλανική απάντηση στην πίτσα. Tη συναντάμε σε διάφορες εκδοχές – αυτή με ψητές μελιτζάνες και πιπεριές, και σαρδέλες, είναι από τις πιο αγαπητές.

Για στίχους που προτρέπουν σε βία αλλά και ακραία ρητορική μίσους, κατηγόρησε ευθέως η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) τον τράπερ Light.

Ντομάτες, καυτερή πιπεριά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συνυπάρχουν σε αυτό το εμβληματικό πιάτο της Ρώμης, την πικάντικη αραμπιάτα.